ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος piastaola.blogspot.com: Top-10 των αντι-σταρ των πλέι-οφ.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Top-10 των αντι-σταρ των πλέι-οφ.

Υπάρχουν παίκτες που έδειξαν στα φετινά πλέι-οφ ότι ανέβηκαν επίπεδο και άλλοι που έκαναν ότι συνήθως, απλώς τώρα τους πήραν χαμπάρι. Ξεχωρίσαμε τους 10 υποτιμημένους της postseason και τους παρουσιάζουμε.

Παίκτες που θυσιάζουν το κορμί τους στην άμυνα για χάρη της ομάδας όπως ο Nick Collison και ο Tyson Chandler. Παίκτες που βρήκαν χρόνο συμμετοχής και σκόραραν αφειδώς όπως ο Jeff Teague και ο J.J Barea. Και φυσικά παίκτες που ενώ συνέχισαν να έχουν καλή απόδοση τους αντιλήφθηκαν όλοι στα πλέι-οφ, αφού αγωνιζόντουσαν σε ομάδες που δεν έδειχνε η τηλεόραση όπως ο Marc Gasol και ο Mike Conley. Κοινώς, παίκτες για όλα τα γούστα!

Οι έξι που αναφέρθηκαν και άλλοι τέσσερις ακόμα συμπληρώνουν την δεκάδα των παικτών που που έδειξαν την αξία τους στα φετινά πλέι-οφ, αλλά δεν κέρδισαν τα πρωτοσέλιδα τα οποία ανήκουν στους σταρ. Αυτοί είναι οι υποτιμημένοι των πλέι-οφ. Ας τους δούμε όμως:


10. Jeff Teague

Ο απόφοιτος του κολεγίου του Wake Forest βρέθηκε ξαφνικά στα βαθιά μετά τον τραυματισμό του Kirk Hinrich αλλά κολύμπησε χωρίς πρόβλημα. Εχοντας απέναντί του τον MVP της κανονικής περιόδου, Derrick Rose, τον κοίταξε στα μάτια κάνοντας το παιχνίδι του.

Τελείωσε τη σειρά με τους Bulls έχοντας 14.8 πόντους και 4.2 ασίστ μέσο όρο, δείχνοντας κατά διαστήματα ότι αν συνεχίσει να δουλεύει σύντομα θα κερδίσει τον σεβασμό όλων στο ΝΒΑ.


9. Mike Conley

Ο νεαρός γκαρντ κρατούσε τα ηνία της ομάδας-έκπληξη των φετινώ πλέι-οφ. Ο Conley τόσα χρόνια ήταν γνωστός κυρίως επειδή είναι ο γιος του χρυσού Ολυμπιονίκη στο τριπλούν Michael Alex Conley. Στα πλέι-οφ όμως έδειξε ότι ο δρόμος που διάλεξε ήταν ο σωστός.

Παίζοντας το μέχρι στιγμής καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του ο απόφοιτος του κολεγίου του Ohio State τελείωσε τα πλέι-οφ με μέσους όρους 15.2 πόντων, 6.4 ασίστ και 1.1 κλεψιμάτων τρελαίνοντας τους αντιπάλους του με το floater σουτ του με δεξί χέρι ενώ είναι αριστερόχειρας!


8. Nick Collison

Ο άνθρωπος για τις δύσκολες αποστολές των Thunder. Οντας μαζί με τον Kevin Durant οι δύο μοναδικοί παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα από τότε που ονομαζόταν Sonics, ο Collison κέρδισε πολλές συμπάθειες με το πάθος που έβγαλε στο παρκέ.

Ηταν ο άνθρωπος που μπόρεσε να περιορίσει χωρίς βοήθειες σε κάποια παιχνίδια το θηρίο που ονομάζεται Zach Randolph στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ κόντρα στους Grizzlies. Και αυτός που δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλον τον ασταμάτητο στα φετινά πλέι-οφ Dirk Nowitzki.

Ο απόφοιτος του κολεγίου του Kansas τελείωσε την postseason έχοντας 6.7 πόντους και 5.8 ριμπάουντ μέσο όρο, ωστόσο αυτά που έκανε δεν φαίνονται στο φύλλο της στατιστικής.


7. Mario Chalmers

Ο γκαρντ από την Αλάσκα έδειξε κυρίως στους τελικούς του ΝΒΑ ότι οι Heat βρήκαν έστω και αργά το πλέι-μέικερ που έψαχναν. Για την ακρίβεια τον είχαν στο ρόστερ τους τόσο καιρό, αλλά προτιμούσαν να έχουν βασικό τον Carlos Arroyo στο ξεκίνημα της σεζόν και στην συνέχεια να φέρουν τον Mike Bibby.

Ο Chalmers όμως έκανε υπομονή όλο αυτό το διάστημα και τελικά δικαιώθηκε. Στους τελικούς κόντρα στο Dallas ήταν ο τέταρτος σκόρερ της ομάδας με 11.8 πόντους μέσο όρο, δείχνοντας έτοιμος να ανταποκριθεί σε οποιαδηποτε πρόκληση του παρουσιαστεί.


6. Taj Gibson


Ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει πόστερ τον Dwyane Wade. Ο Taj Gibson ήταν αυτός που κάλυπτε τον Carlos Boozer όταν αυτός έψαχνε τον εαυτό του. Εδωσε λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ενώ σε πολλούς αγώνες βρισκόταν αυτός μέσα στο παρκέ στο κρίσιμο σημείο αφήνοντας τον ακριβοπληρωμένο συμπαίκτη του σε ρόλο θεατή.

Και στην δική του περίπτωση βέβαια οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια, αφού στην φετινή postseason είχε 5.9 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 1.4 κοψίματα μέσο όρο. Οσοι όμως παρακολούθησαν τους αγώνες των Bulls ξέρουν γιατί βρέθηκε σε αυτή τη λίστα.


5. Udonis Haslem


Η καρδιά των Heat. O 31χρονος φόργουορντ έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν λόγω τραυματισμού στο πόδι. Οταν όμως πάτησε ξανά στο παρκέ ήταν σαν να μην έλειψε ποτε. Εκανε την αρχη στον δεύτερο τελικό της Ανατολής κόντρα στους Bulls, όπου μπήκε μέσα στο γήπεδο σαν πραγματικός... Ταύρος διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά του, έχοντας 13 πόντους και 5 ριμπάουντ εμπνέοντας τους συμπαίκτες του.



Στην συνέχεια βέβαια ήταν πιο ήσυχος, αλλά σταθερά καλός συμβάλλοντας σημαντικά στην πορεία των Heat μέχρι τους τελικούς. Και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έστω για λίγες στιγμές μπόρεσε και αυτός να περιορίσει λίγο τον Nowitzki. Οχι αρκετά βέβαια. Στα πλέι-οφ είχε 5.3 πόντους και 4.5 ριμπάουντ.


4. James Harden

Το βαρόμετρο των Thunder. Οποτε ο James Harden σκόραρε πάνω από 15 πόντους στα πλέι-οφ η Oklahoma κέρδιζε. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας με τους Mavericks στους τελικούς της Δύσης, όπου οι Thunder ηττήθηκαν με 100-96 παρά τους 23 πόντους του.



Ο νεαρός γκαρντ ήταν ο τρίτος σκόρερ της Oklahoma στην postseason με 13 πόντους, προσφέροντας ακόμα 5.4 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.




3. J.J Barea

Ο Πορτορικανός γκαρντ ήταν από τις εκπλήξεις των φετινών πλέι-οφ. Στην κανονική περίοδο είχε δείξει τις προθέσεις του καθαρίζοντας αρκετά παιχνίδια για το Dallas, ωστόσο όλοι υπέθεταν ότι στα πλέι-οφ δεν θα μπορέσει να κάνει την διαφορά. Εκαναν λάθος όμως.



Ξεκινώντας από τον δεύτερο αγώνα με τους Lakers στον δεύτερο γύρο των πλέι-οφ ο Barea πραγματοποίησε σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων όντας ο παίκτης-κλειδί στην πορεία των Mavs μέχρι τον τίτλο. Τελείωσε την postseason με μέσους όρους 8.9 πόντων και 3.4 ασίστ και απέδειξε σε όλους ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος δύο μέτρα για να παίξει καλό μπάσκετ.



2. Tyson Chandler

Ο κατά τον Dirk Nowitzki “MVP της ομάδας μας”. Ο Tyson Chandler έφτασε στο Dallas το καλοκαίρι από του Bobcats, όντας ουσιαστικά ένα δωράκι από τον Michael Jordan. Ο 29χρονος σέντερ έδεσε αμέσως την άμυνα της ομάδας και αποτέλεσε το ιδανικό συμπλήρωμα του Nowitzki κάτω από τα δύο καλάθια, κάνοντας όλη την βρώμικη δουλειά.

Τελείωσε τα πλέι-οφ έχοντας 8 πόντους και 9.2 ριμπάουντ μέσο όρο, ενώ πολλές φορές δεν δίστασε να θυσιάσει το (εύθραυστο είναι η αλήθεια) κορμί του για χάρη της ομάδας του.


1. Marc Gasol

Ο Ισπανός σέντερ έδειξε στα φετινά πλέι-οφ ότι δεν είναι απλώς ο αδελφός του Pau Gasol των Lakers. Για την ακρίβεια ήταν καλύτερος από τον αδελφό του, τελειώνοντας την postseason με 15 πόντους, 11.2 ριμπάουντ, 2.5 ασίστ και 1.7 κοψίματα μέσο όρο!

Μαζί με τον Zach Randolph δημιούργησαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών στα φετινά πλέι-οφ – κατά πολλούς το καλύτερο – δημιουργώντας άλυτα προβλήματα σε Spurs και Thunder που βρέθηκαν μπροστά τους. Το φετινό καλοκαίρι ο Gasol είναι restricted free agent και αναμένται να έχει αρκετές προτάσεις στα χέρια του.

πηγή: www.nba.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου