ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος piastaola.blogspot.com: Καλυτερη ομαδα στον κοσμο η Μπαρτσελονα!

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Καλυτερη ομαδα στον κοσμο η Μπαρτσελονα!

Η Μπαρτσελόνα διέσυρε στους τέσσερις... ανέμους την Σάντος (4-0) κατακτώντας την κορυφή του κόσμου. Τα γκολ οι Μέσι (17`, 83`), Τσάβι (24`), Φάμπρεγας (44`)!

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους 9/11 παίκτες να αποτελούν «προϊόντα» της Μασία και τους Φάμπρεγας, Μπούσκετς και Πικέ να επιστρέφουν στην βασική 11άδα. Για την Σάντος, ο Ελάνο έμεινε εκτός προκειμένου να υπάρχουν περισσότεροι παίκτες που να μπορούν να πρεσάρουν στο κέντρο.
Πάρτι της Μπάρτσα στο πρώτο μέρος!

Από το πρώτο λεπτό οι Καταλανοί έδειξαν ότι ήταν... αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το ματς. Το χρωστούσαν άλλωστε στον μεγάλο άτυχο της διοργάνωσης, τον Νταβίντ Βίγια, στον οποίο ευχήθηκαν «κουράγιο» με τα χαρακτηριστικά μπλουζάκια που έβαλαν μπαίνοντας στο γήπεδο. Το γήπεδο... έγειρε, η Μπάρτσα γύριζε την μπάλα με χαρακτηριστική ευκολία και αφού απείλησε στο 13` με μία διπλή ευκαιρία των Μέσι και Τιάγκο, ο Αργεντινός άνοιξε το σκορ στο 17`. Μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά μετά από κάθετη του Τσάβι και κακή εκτίμηση των αμυντικών και πέρασε εξαιρετικά την μπάλα πάνω από τον Καμπράλ για το 1-0.

Στο 24`, ο Τσάβι με... χαρακτηριστική απλότητα έκανε το 2-0 και «σφράγισε» ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του. O διεθνής μέσος υποδέχτηκε την πάσα του Άλβες με ωραίο κοντρόλ, ντρίμπλαρε τον Μπρούνο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Καταλανοί συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα με υπομονή, με την Σάντος να μην μπορεί να κρατήσει καθόλου κατοχή και να έχει χειρότερα ποσοστά και από την Αλ Σαντ. Ο Φάμπρεγας είχε και ένα δοκάρι στα μέσα του ημιχρόνου, ενώ  μοναδική καλή στιγμή των Βραζιλιάνων  ήταν ένα σουτ του Μπόρχες στο 27`, το οποίο μπλόκαρε ο Βαλντές, με την είσοδο του Ελάνο μόλις στο 31` αντί του Ντανίλο να βελτιώνει κάπως την κυκλοφορία τους.

Ο Νέιμαρ δεν μπορούσε να πάρει την μπάλα και σε κάθε επιθετική προσπάθεια της Μπάρτσα, η οποία ωστόσο στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου κατέβασε κάπως στροφές, «μύριζε» γκολ! Τελικά, στο 44` ο Φάμπρεγας από την περιοχή με... περιπετειώδη τρόπο έβαλε και τρίτο για τους Μπλαουγκράνα. Ο Ντάνι Άλβες γύρισε την μπάλα, ο Τιάγκο με κεφαλιά την έστειλε πάνω στον τερματοφύλακα και ο Σεσκ... πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Άνετα και στο δεύτερο

Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος η Μπάρτσα έφτασε μια ανάσα από την «τεσσάρα», με τον Μέσι να στρώνει στον Φάμπρεγας και τον Μπρούνο να του παίρνει την μπουκιά από το στόμα! Η Σάντος απάντησε με μία κεφαλιά του Νέιμαρ που πέρασε άουτ, αλλά οι Καταλανοί συνέχισαν να ψάχνουν το τέταρτο τέρμα.

Ο Μέσι ήταν ορεξάτος και έκλεβε την παράσταση με τις ενέργειές του, δημιουργώντας ευκαιρίες, ενώ για τους Βραζιλιάνους ο Νέιμαρ στο 56` βγήκε τετ-α-τετ με τον Βαλντές, αλλά ο Καταλανός γκολκίπερ τον κέρδισε! Η Σάντος έδειχνε σημάδια βελτίωσης, με την Μπάρτσα να αρχίζει σιγά-σιγά να κατεβάζει ρυθμούς ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά και σε ένα τέταρτο τέρμα στο 79' όταν ο Πέδρο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έστρωσε στον Ντάνι Αλβες, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου μέσα από την περιοχή σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού κάθετου δοκαριού.

Στο 82' ωστόσο το 0-4 ήταν γεγονός όταν ο Ντάνι Αλβες τροφοδότησε τον Μέσι μέσα στην καρδιά της περιοχής και ο Αργεντίνος... τσιμπώντας την μπάλα πέρασε τον Καμπράλ και σε κενή εστία με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του παιχνιδιού με την Μπαρτσελόνα να... πατάει φρένο και με το τελικό σφύριγμα να πανηγυρίζει πανάξια την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Μπαρτσελόνα (Γκουαρδιόλα): Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ (57` Μασεράνο), Φάμπρεγας, Πουγιόλ (84' Φοντάς), Τσάβι, Ινιέρστα, Μέσι, Τιάγο (78' Πέδρο), Μπούσκετς, Αμπιντάλ.

Σάντος (Μουρίσι Ραμάλιο): Καμπράλ, Ντρασένα, Λέο, Ντανίλο (31` Eλάνο), Αρούκα, Ντουρβάλ, Ενρίκε, Μπόργες (78' Κάρντεκ), Γκάνσο (84' Ίμπσον), Νέιμαρ, Μπρούνο.
πηγη: http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου