Ο Μανού Τζινόμπιλι, πριν βρεθεί στους Σπερς, είχε αγωνιστεί μια τετραετία στην Ιταλία. Στην περίπτωση του lockout ο Αργεντινός γκαρντ δεν θα έρθει στην Ευρώπη ούτε για τουρισμό.
Ο 34χρονος All Star απάντησε στις ερωτήσεις του mysanantonio.com/spursnation και σχετικά με τα σχέδιά του στην περίπτωση του lockout εξήγησε πως «δεν θα πάω στην Ευρώπη. Θα το σκεφτώ μόνο αν αναβληθεί όλη η χρονιά. Αν το lockout πάει μέχρι τον Ιανουάριο κι αναβληθεί η χρονιά, θα το σκεφτώ. Αν όχι, δεν θα το κάνω. Να πάω στην Ευρώπη και να με καλέσουν πίσω στο ΝΒΑ λίγες εβδομάδες αργότερα; Δεν θέλω να το κάνω κι οι περισσότερες ομάδες δεν θα δεχτούν παίκτες αν δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για όλη τη χρονιά».
Ο τρεις φορές πρωταθλητής με τους Σπερς παραδέχτηκε ακόμη πόσο δύσκολο ήταν να παρακολουθήσει τους τελικούς του ΝΒΑ, μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της ομάδας του στον πρώτο γύρο των playoffs. «Δεν είδα ούτε έναν τελικό. Δεν το άντεχα. Έμπαινα στο internet την επομένη κι έβλεπα τι έγινε, αλλά πονούσε να τους δω. Παρακολουθούσα μόνο το σκορ. Είδα κανά δυο αναμετρήσεις των Μάβερικς με τους Θάντερ, αλλά ήταν κι αυτό οδυνηρό, οπότε δεν είδα περισσότερο», τόνισε.

πηγή: www.gazzetta.gr