ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος piastaola.blogspot.com: Αποτελέσματα Europa League

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Αποτελέσματα Europa League

Η Πόρτο στο  «Ντραγκάο» συνετριψε την Βιγιαρεάλ 5-1 με τον Φαλκάο να κάνει όργια και καρέ!

Από δεξιά και με Νιλμάρ!
Η Πόρτο ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά και θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό, όμως ο Ντιέγκο Λόπεθ απομάκρυνε τη μπάλα προ του Φαλκάο. Στο 7' ο καλύτερος παίκτης των Ισπανών στο πρώτο μέρος, Νιλμάρ, βγήκε από δεξιά όμως στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Ελτον και κάπου εκεί το ματς κόλλησε. Παρά το καλό ξεκίνημα, η συνέχεια παίχτηκε στο κέντρο, με την ομάδα του Γκαρίδο να απειλεί στο 25' ξανά με τον Βραζιλιάνο, που πήρε ωραία πάσα από τον Ρόσι, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, προσπάθησε να γυρίσει, όμως κόπηκε την τελευταία στιγμή. Τρία λεπτά μετά, ξανά από δεξιά, ο Ροσί πέρασε τον Ελτον και πλάσαρε, όμως τον έκοψε με την πλάτη ο Ρολάντο πεσμένος στο έδαφος!

Τορπίλη στο τέλος
Η Πόρτο, που μετά το πρώτο δεκάλεπτο είχε χάσει τον έλεγχο, ανέβηκε λίγο μετά το 30' και απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ. Καλύτερο από αυτά ήταν του Χουλκ στο 31' με το αριστερό, καθώς πέρασε εκατοστά έξω από την εστία του Λόπεθ. Στο 35' η Βιγιαρεάλ έριξε την τελευταία προειδοποιητική καθώς ο Ρόσι τσίμπησε τη μπάλα από την μικρή περιοχή, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Το γκολ για τους Αμαρίγιος ήρθε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, με τον Μπόρχα Βαλέρο να κάνει εξαιρετική ενέργεια στο κέντρο και να ελευθερώνει στον Νιλμάρ, ο Βραζιλιάνος έκανε σέντρα διαβήτη, ο Ελτον κακή έξοδο και ο Κάνι με κεφαλιά το 0-1.
Ιδανική... επανάληψη!
Δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα το δεύτερο ημίχρονο για την Πόρτο, καθώς στο 48' μετά το πέρασμα του Γκουαρίν στον Φαλκάο, ο τελευταίος πέρασε τον Λόπεθ και ο Κούιπερς έδειξε τη βούλα. Ο Κολομβιανός επιθετικός έστησε τη μπάλα και έκανε το 1-1! Από εκείνο το σημείο και μετά μόνο μία ομάδα υπήρχε στο γήπεδο με το ψυχολογικό πλεονέκτημα να είναι καθαρά υπέρ των Δράκων. Στο 53' ο Μουτίνιο έκτέλεσε το φάουλ, ο Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά και στο 61' ο Γκουαρίν είχε έμπνευση για σκάψιμο, όμως αστόχησε. Ενα λεπτό μετά ο ίδιος παίκτης έβαλε φωτιά στο «Ντραγκάο» με ατομική ενέργεια. Μετά από ωραία ντρίμπλα και σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Λόπεθ, που βρήκε τη μπάλα, όμως πήρε το ριμπάουντ και με κοντινή κεφαλιά δεν αστόχησε για το 2-1.
Φωτιά-Φαλκάο...
Η Πόρτο δεν κρατιόταν και στη συνέχεια παρέσυρε τους Ισπανούς, που είχαν αρκετούς νεαρούς στη συνθεσή τους. Στο 67' ο Χουλκ απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σέρβιρε στον Φαλκάο, ο οποίος από την μικρή περιοχή έκανε το 3-1, όμως το πάρτι είχε και συνέχεια. Στο 75' είχαμε ξανά συνεργασία από την Κολομβία με ον Γκουαρίν να εκτελεί το φάουλ και τον Φαλκάο με τρομερή κεφαλιά ψαράκι να κάνει το 4-1, ενώ ο 24χρονος επιθετικός με νέα κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-1 στο 90' αυτή τη φορά με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, δίνοντας τόνο τυπικότητας στον επαναληπτικό του «Ελ Μαδριγάλ». Κίτρινη είδε ο Καταλά και δεν παίζει στη ρεβάνς.
Οι συνθέσεις
  
Πόρτο (Αντρέ Βίλας Μπόας): Ελτον, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Οταμέντι, Περέιρα, Γκουαρίν (77' Σόουζα), Φερνάντο, Μουτίνιο, Χουλκ (84' Χάμες Ροντρίγκες), Φακλάο, Κρ. Ροντρίγκες (72' Βαλέρα).

Βιγιαρεάλ (Χουάν Κάρλος Γκαρίδο): Λόπεθ, Γκασπάρ, Μαρτσένα, Μουσάτσιο, Καταλά, Κάνι (71' Ματίγια), Βαλέρο (67' Μουμπάρακ), Σοριάνο, Καθόρλα, Νιλμάρ (72' Ρουμπέν), Ρόσι.

Διαιτητής: Μπγιόρν Κούιπερς (Ολλανδία)



Ο Καρντόσο έδωσε φιλί ζωής στη Μπενφίκα και το 2-1 δίνει και… ψυχολογικό προβάδισμα στους «αετούς». Το γκολ ελπίδας της Μπράγκα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Το… Λιγκ Καπ δεν είναι ο τίτλος που θα γεμίσει χαρά τους ανθρώπους της Μπενφίκα, μπορεί λοιπόν από το Σάββατο να προστέθηκε στην τροπαιοθήκη (νίκη επί της Πάσος Φερέιρα), ωστόσο ο μεγάλος φετινός στόχος είναι ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ… Οι «αετοί» έκαναν το πρώτο βήμα, η νίκη 2-1 επί της Μπράγκα δίνει και το… ψυχολογικό προβάδισμα, ωστόσο ο επαναληπτικός χωρίς τον Αϊμάρ αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς!

Άτυχη με δοκάρι!
Αν και κουρασμένη από τον τελικό του Σαββάτου, η Μπενφίκα μπήκε πιο δυνατά, πίεσε ψηλά και σταδιακά ανέβαζε ρυθμό, με τη Μπράγκα να κρατάει στα μετόπισθεν, αλλά… ούτε λόγος για αντεπίθεση! Μετά το πρώτο 20λεπτο, και αφού στο 11’ είχε ακυρωθεί-σωστά- γκολ του Καρντόσο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με ανάπτυξη από τον άξονα και τον Αϊμάρ σε σπάει μπαλιές δημιούργησαν κινδύνους. Μάλιστα, στο 21’ ο Σαβιόλα βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αλλά το σουτ έβγαλε ο Αρτούρ και χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 32’ σειρά πήρε ο Καρντόσο, αλλά το πανέξυπνο σκαφτό σουτ πέρασε μόλις άουτ, με την άμυνα της Μπράγκα να δυσκολεύεται αρκετά στην τριπλέτα Αϊμάρ – Καρντόσο- Σαβιόλα. Η Μπενφίκα είχε τον απόλυτο έλεγχο, όχι όμως και την… τύχη, αφού στο 44’ το σουτ του Καρντόσο βρήκε το δοκάρι του Αρτούρ.

Γκολ, αλλά χωρίς…  μεγάλο προβάδισμα!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τη Μπενφίκα, και ο Ζαρντέλ με κεφαλιά κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της Μπράγκα και να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, η συνέχεια… πάγωσε τους γηπεδούχους, στο 52’ ο Αϊμάρ έφτασε στο όριο κίτρινων καρτών και θα απουσιάσει από τον επαναληπτικό και στο 53’ οι φιλοξενούμενοι στη μοναδική φάση που απείλησαν κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Βαντίνιο εκμεταλλεύθηκε την εκτέλεση φάουλ του Βιάνα και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Βέβαια, η Μπράγκα άντεξε την… δόξα μόλις για επτά λεπτά, αφού μια φαουλάρα του Καρντόσο έδωσε το… ψυχολογικό προβάδισμα στην ομάδα του. Από κει και πέρα, η Μπενφίκα συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του ματς, ωστόσο η Μπράγκα ήταν σωστά τοποθετημένη κρατώντας μακριά Καρντόσο, Σαβιόλα, αλλά και εγκλωβισμένο τον Αϊμάρ.
Συνθέσεις:
Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Φάμπιο Κοεντράο, Κάρλος Μαρτινς (65΄ Χάρα), Τσάβι Γκαρσία, Σέζαρ (66΄ Γκαϊτάν), Σαβιόλα (86΄ Άιρτον), Πάμπλο Αϊμάρ, Οσκαρ Καρντόσο.

Μπράγκα (Ντομίνγκος Πασιένζα): Μοράες, Μιγκέλ Γκαρσία, Ροντρίγκες, Παουλάο, Σίλβιο, Αλαν, Βαλντίνιο, Ούγκο Βιάνα (63΄ Μοσορό), Λεάντρο Σαλίνο, Μεγιόνγκ (55΄ Κουστόντιο), Λίμα (84΄ Κακά).

πηγη: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου