ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ Χρόνια Πολλά Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος piastaola.blogspot.com: GOD OF WAR RELOADED!!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

GOD OF WAR RELOADED!!

Σαράντα τρία χρόνια και συνεχίζει! Ο καταπληκτικός Άρηςπαρέμεινε αήττητος στο «Κλ. Βικελίδης» και κόντρα στη Σίτι (0-0) και πλέον στο Μάντσεστερ θα ψάξει την… ευρωπαϊκή υπέρβαση!

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος με σχηματισμό 4-2-3-1 επέλεξε να ξεκινήσει με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Βανγκέλι και αριστερά τον Μίσελ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαζαρίδης και Γκιάρο. Τα αμυντικά χαφ οι Πρίττας και Φατί, στις πτέρυγες δεξιά ο Νέτο και αριστερά ο Σακάτα. Στον άξονα ο Τόχα και στην κορυφή ο Μπομπαντίγα.
Με το ίδιο σύστημα παρέταξε τους παίκτες του και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο Ιταλός τεχνικός χρησιμοποίησε τον Χαρτ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Ρίτσαρντς και αριστερά τον Κολαροφ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπόαντεγκ και Κόλο Τουρέ. Αμυντικά χαφ, Γιάγια Τουρέ και Μπάρι. Στις πτέρυγες δεξιά ο Ράιτ-Φίλιπς και αριστερά ο Σίλβα, στον άξονα ο Τέβες και στην επίθεση ο Τζέκο.
Της έδωσε τον χώρο της
Ο Άρης, θέλοντας και μη, έδωσε χώρο στη Σίτι να φτιάξει παιχνίδι και την περίμενε στο μισό γήπεδο με ασφυκτική πίεση σε όλες τις γραμμές, προκείμενου η μπάλα να μη φτάσει ποτέ στην επίθεση. Εκτός από δύο τρία λαθάκια του Πρίττα, δεν απειλήθηκε σοβαρά μέχρι το 15ο λεπτό. Μάλιστα στο πρώτο μόλις λεπτό ο Σακάτα έκανε τη σέντρα, ο Μπομπαντίγια απείλησε την εστία της Σίτι, ωστόσο ο Χαρτ πρόλαβε και μπλόκαρε.
Το τρίγωνο της Σίτι
Όσο περνούσε όμως η ώρα οι φιλοξενούμενοι ξεδίπλωναν τις αρετές τους και κυρίως οι Σίλβα, Τέβες και Γιάγια Τουρέ φτιάχνοντας ένα τρίγωνο... θανάτου. Ο Ισπανός μέσος στο 9΄επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Σηφάκη να διώχνει με δυσκολία. Η πιο μεγάλη στιγμή για τους Άγγλους χάθηκε στο 16ο λεπτό, με τον Κολάροφ να βρίσκει τον Τζέκο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το σουτ και ο Σηφάκης έδιωξε εντυπωσιακά.
Είχε αμυντική ηρεμία
Η Σίτι ανέλαβε για τα καλά τα ηνία του ματς και πίεζε για να ανοίξει το σκορ. Από την άλλη πλευρά, στον Άρη, παρότι δεν μπορούσαν να κόψουν με ευκολία τις προσπάθειες των Άγγλων δεν επήλθε το άγχος. Υπήρχε ηρεμία στην ομάδα και αυτό ήταν καλό. Βέβαια μπορεί να είχαν κατοχή της μπάλας, οι Άγγλοι ωστόσο παρέμεναν ακίνδυνοι από τη στιγμή που η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα. Μάλιστα ο Μαντσίνι βλέποντας πως η ομάδα του είναι φλύαρη, στο 31’ σήκωσε τρεις παίκτες για ζέσταμα.
Ανέβηκε και πίεσε για το γκολ
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ρυθμός έπεσε, με τον Άρη να έχει κλείσει καλά τους διαδρόμους και να δείχνει να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα οι Σάκατα και Νέτο αποφάσισαν να σηκώσουν από κοινού στις πλάτες τους όχι μόνο την ομάδα τους, αλλά και τους φιλάθλους ακόμη περισσότερο. Ένα λάθος του Χαρτ στο 39ο λεπτό παραλίγο να δώσει το δικαίωμα στον Άρη να προηγηθεί με το απευθείας φάουλ του Νέτο.
Την κοίταξε στα μάτια
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης είχε τον έλεγχο και πίεζε τους Άγγλους, προσπαθώντας να ανοίξει το σκορ. Η αλλαγή ρόλων οφειλόταν στο γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς έδειξαν λιγότερο «σεβασμό» στον αντίπαλο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά και γιατί η μεσαία γραμμή έπαιζε πιο κοντά. Υπήρξε σωστή αλληλοκάλυψη και σωστές τοποθετήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κίτρινοι» στο 50’ με τον Φατί να μην μπορεί να πιάσει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, έχασαν την πρώτη ευκαιρία για τον Άρη στην επανάληψη.
Τζέκο εσείς, Νέτο εμείς
Η καλύτερη ευκαιρία όμως χάθηκε για τη Μάντσεστερ στο 64’. Ο Κολάροφ έκανε την σέντρα, ο Τζέκο έπιασε την κεφαλιά και ο Σηφάκης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η απάντηση του Άρη ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, με το δυνατό διαγώνιο σουτ του Νέτο, το οποίο υποχρέωσε τον Χαρτ να διώξει σε κόρνερ.
Τα λάθη που δεν στοιχίζουν
Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά με τον τερματοφύλακα των «Πολιτών» να μην είναι πλέον θεατής του αγώνα, καθώς οι επισκέψεις των «κιτρίνων» στα καρέ των Άγγλων ήταν όλο και πιο συχνές. Βέβαια τα λάθη δεν έλειψαν και από τις δύο πλευρές, όπως αυτό του Φατί, με τον Τζέκο στο 70 να πιάνει το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σηφάκη.
Φουλ επίθεση ο Ιταλός
Ο Μαντσίνι έβλεπε την ομάδα του να μην μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ και αποφάσισε να ρίξει στο παιχνίδι τον Μπαλοτέλι, αλλά και τον Ζαμπαλέτα την ύστατη στιγμή, προκειμένου να πετύχει το γκολ της νίκης και να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι.
Ο Άρης όμως κρατούσε αυτό το μηδέν με νύχια και με δόντια. Βλέπετε υπάρχει και η παράδοση σαράντα τριών ετών που δεν ήθελε να την σπάσει με τίποτα. Άλλωστε για μια τιμή ζούμε τη σήμερον ημέρα.

MAN OF THE MATCH: Ο Νίκος Λαζαρίδης ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα γιατί βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η ομάδα του να μη δεχθεί γκολ σε κανένα σημείο του αγώνα, ακόμα και στις καθυστερήσεις.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχαν ούτε Τέβες ούτε Σίλβα. Τα λαμπρά αστέρια της Σίτι εξαφανίστηκαν, για την ακρίβεια τους εξαφάνισαν οι «κίτρινοι».
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νέτο για ένα ακόμη παιχνίδι στον νέο του ρόλο ήταν πολύ καλός. Ήταν αυτός που κρατούσε, αλλά και μοίραζε παιχνίδι όταν η ομάδα του χώλαινε.
Η ΓΚΑΦΑ: Στο 77' ο Φατί στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με ανοιχτό το πεδίο, αντί να σουτάρει και να σκοτώσει τον Χαρτ, προτίμησε να δώσει στον Μίσελ που έμπαινε από τα αριστερά.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετικός ο κ. Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο. Ο Ισπανός διαιτητής ήταν πανταχού παρών. Τίποτα δεν του ξέφυγε, όπως το χαστούκι του Τέβες πάνω στον Πρίττα.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης στα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι πάντα συνεπής στα ραντεβού του. Αυτή τη φορά μπορεί να μην κέρδισε, όμως ο βαθμός της ισοπαλίας που πήρε ήταν ό,τι καλύτερο για τον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πρίττας, Σακάτα, Νέτο, Μπομπαντίγια (72’ Τσέζαρεκ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κόλο Τουρέ, Μπόατενγκ, Κολάροφ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα, Ράιτ-Φίλιπς (77’ Μπαλοτέλι), Τέβες, Τζέκο (84’ Ζαμπαλέτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου